Labels

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Ανθή Λιάγκου στον σταθμό της Πρέβεζας: «Στόχος μου το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»


Η Άνθη Λιάγκου μπορεί να ήταν αγχωμένη στην μεταξύ μας συνομιλία στον σταθμό της Πρέβεζας και το «Αθλητικό μαγκαζίνο» , όμως κάθε φορά που αγγίζει την σφαίρα ή τον δίσκο στα χέρια της οι επιδόσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μοιάζουν με το χρυσάφι του Πύρρου. Από τον οποίο έχει πάρει το όνομα του ο σύλλογος στον οποίο ανήκει στα Ιωάννινα. Οι διακρίσεις που έχει καταφέρει είναι πάρα πολλές όπως θα διαβάσετε, αλλά αυτό που την κινητοποιεί είναι η δύναμη και το πάθος για αυτό που κάνει. Με την κατάλληλη στήριξη μπορεί με την υπόλοιπη παραολυμπιακή ομάδα του Ρίο να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους.
  Συνέντευξη στον Σωτήρη Νούσια
Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ανθής Λιάγκου στον Σταθμό της Πρέβεζας:
Για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στο ΟΑΚΑ στις δύο Ιουλίου:
 Ανθή Λιάγκου: « Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’αυτό το ρεκόρ καθώς επετεύχθη έπειτα από πολύ κόπο και προσπάθεια. Επόμενος στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ένα μετάλλιο που θα με κάνει πολύ χαρούμενη για ότι έχω πετύχει όλα αυτά τα χρόνια σε επίπεδο προπονήσεων ενώ θα είναι και μια ανταμοιβή για τον προπονητή μου Τάσο Στραγάλη ο οποίος με υποστηρίζει και με βοηθά πάρα πολλά χρόνια. Για την οικονομική βοήθεια και την συμπαράσταση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς και την Ομοσπονδία: Ανθή Λιάγκου: «Όσον αφορά την βοήθεια στις καθημερινές προπονήσεις δεν έχω λάβει ιδιαίτερη οικονομική βοήθεια από κάπου. Κυρίως ο προπονητής μου είναι δίπλα μου . Όσο για τον κ.Φουντουλάκη είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη καθώς όπου κι αν πάω να αγωνιστώ είναι πάντα δίπλα μου και με βοηθάει όπως φυσικά κι ο επίσημος χορηγός μας ο ΟΠΑΠ, ο οποίος επίσης στέκεται αρωγός στην προσπάθεια μου.»
  Για την στήριξη από την Πολιτεία κι αν αισθάνεται δυσαρέσκεια:
 Ανθή Λιάγκου: «Σχετικά με την στήριξη της πολιτείας θα ήθελα να έχω περισσότερη βοήθεια, έτσι ώστε να συνεχίσω να προσφέρω το καλύτερο που μπορώ. Είτε σε οικονομικό είτε σε κινητικό επίπεδο και επίπεδο μετακινήσεων ώστε να μπορώ να έχω καλύτερη πρόσβαση στις προπονήσεις μου για να καταφέρω το καλύτερο αποτέλεσμα.»
  Για τα χρόνια που ασχολείται με την δισκοβολία και ποιο ήταν το κίνητρο που την ώθησε να το κάνει:
 Ανθή Λιάγκου: «Γενικά με τον στίβο ασχολούμαι από το 2008 όταν πληροφορήθηκα για την ύπαρξη του συλλόγου «Πύρρος Ιωαννίνων». Ξεκίνησα με το ακόντιο με τον δίσκο με την σφαίρα. Στους Ολυμπιακούς αγώνες θα αγωνιστώ με την σφαίρα στην κατηγορία μου όπως και πριν δυο βδομάδες στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας στην σφαίρα είχα πάρει την δεύτερη θέση. Περιμένω ένα μετάλλιο από την Ολυμπιάδα του Ρίο.»
  -Για την προετοιμασία της Παραολυμπιακής ομάδας για τους Αγώνες του Ρίο, τις επιδιώξεις και τους στόχους που μπορούν να καταφέρουν. 
Ανθή Λιάγκου: «Προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο όσο μπορώ να κρίνω από την προετοιμασία της ομάδας αλλά και τις τελευταίες επιδόσεις στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας. Πάμε καλά. Ελπίζω να γυρίσουμε με μετάλλια»
  -Αν υπάρχουν χορηγοί εκτός ΟΠΑΠ που να στηρίζουν την ομοσπονδία 
Ανθή Λιάγκου: « Όσον αφορά το χορηγικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι περισσότερο. Αυτά τα θέματα τα γνωρίζει καλύτερα ο προπονητής μου.
  Για τα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει κάποιος αθλητής που ασχολείται με αθλήματα όπως η σφαίρα, το ακόντιο και ο δίσκος 
Ανθή Λιάγκου: «Πρέπει πρώτα απ’όλα να έχει πείσμα και το κουράγιο να τα κάνει. Μαζί με την στήριξη βέβαια που έχω την τύχη να απολαμβάνω από τον προπονητή μου τον Τάσο Στραγάλη παίρνω δύναμη και ξέρω ότι μπορώ να πάω καλύτερα.
  Για την στήριξη που λαμβάνει από τη πόλη των Ιωαννίνων κι αν χρειάζεται ακόμη περισσότερη: 
Ανθή Λιάγκου:«Φυσικά με ξέρουν στην πόλη και με στηρίζουν πάρα πολύ. Με συναντούν συχνά στο δρόμο που κυκλοφορώ με το ηλεκτρικό καροτσάκι και μου δίνουν κουράγιο και δύναμη. Πάντα είναι ευπρόσδεκτη μια μεγαλύτερη στήριξη»
  Για αυτό που την ωθεί και την εμπνέει να συνεχίζει να προσπαθεί και να καταφέρνει διακρίσεις στα αθλήματα με τα οποία ασχολείται:
 Ανθή Λιάγκου: «Κυρίως με κινητοποιεί το πείσμα και η δύναμη που έχω. Θέλω επίσης να κάνω περήφανη την πόλη που μένω και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν. Βρίσκω δύναμη να συνεχίσω επειδή γουστάρω αυτό που κάνω και δεν τα παρατάω.»
  Αν έχει λάβει μέρος σε ευρωπαίκά, παγκόσμια πρωταθλήματα κι Ολυμπιακούς Αγώνες στο παρελθόν:
 Ανθή Λιάγκου: «Έχω λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό του 2014 καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ το 2015 έχω έρθει επίσης τρίτη, ενώ έχω από πέρυσι παγκόσμιο ρεκόρ στον δίσκο και πανευρωπαϊκό στο ακόντιο. Στο φετινό διεθνές μίτινγκ του Ντουμπάϊ έκανα πανευρωπαϊκό ρεκόρ στο ακόντιο και πήρα την πρώτη θέση στον δίσκο.Στο πανευρωπαϊκό του Γκροσέτο της Ιταλίας πήρα την δεύτερη θέση στην σφαίρα. Με αποκορύφωμα το παγκόσμιο ρεκόρ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πριν δυο μέρες στην Αθήνα. Παρότι κινούμαι σ’ένα εύρος αθλημάτων στους Ολυμπιακούς αγώνες θα αγωνιστώ στην σφαιροβολία αλλά μπορώ να πω ότι ο δίσκος φεύγει πιο εύκολα(γέλια)»
  Από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω γι’αυτή την συνομιλία και μακάρι με κουρ’αγιο δύναμη και περίσσευμα ψυχής που διαθέτετε να καταφέρετε κι άλλες διακρίσεις για την Ελλάδα στην παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου